Otvorenje OMV-ove uredske zgrade

Ekspresivni poslovni kompleks rafinerije Schwechat, koji je u cijelosti projektirao ATP novi je orijentir na putu do bečke zračne luke.

Beč (23.02.2018) – Nova poslovna zgrada rafinerije OMV Schwechat, završena krajem godine nakon samo 14 mjeseci izgradnje, proslavila je svoje otvaranje. Uredski kompleks projektiran je od strane ATP-a Beč nakon što je na natječaju pobijedio konkurenciju.Vrlo sam uzbuđen što ulazim u ovu zgradu”, rekao je Thomas Gangl, voditelj odjela Business Unit Refining & Petrochemicals kod OMV-a, prvo zato što je to projekt koji se provodi u okviru proračuna i na vrijeme, a drugo zato što imamo stvarno lijepu posjetnicu za rafineriju Schwechat s novom zgradom.“

U četiri naizgled jedne iznad druge lebdeće zgrade, koje su djelomično podržane izražajnim betonskim stupovima, kompleks od 13.000 četvornih metara nudi prostor za 300 zaposlenih. Estetska jednostavnost zgrade odražava se kroz konstrukciju naslaganih izmaknutih volumena. Skulpturalna  gesta, ističe  ATP-ova voditeljica projekta, arhitektica Birgit Reiterer, otvara različite prostorne situacije i vizualne odnose, dvorišta za prirodno svjetlo i reprezentativan hipostilni prostor koji označava ulaz u rafineriju.

Raspored prostorija prilagođen je procesima koji se odvijaju u zgradi. Inteligentna konstrukcija osigurava maksimalnu fleksibilnost u uredskim prostorima. Direktor rafinerije Wolfram Krenn, čiji zaposlenici su se već uspjeli saživjeti sa zgradom, kaže: „Nova poslovna zgrada ispunjava zahtjeve modernog radnog okruženja i idealno nadopunjuje fascinantnu industrijsku pozadinu rafinerije svojom privlačnom i modernom arhitekturom.“

Za energetski učinkovito i na životni ciklus zgrade usmjereno integralno projektiranje u suradnji s tvrtkom ATP sustain, stvoren je BIM-model kao digitalni blizanac sa svim karakteristikama i ponašanjem buduće zgrade. Koristeći lokalne uvjete, prostorni razvoj nastoji pratiti ekološki poboljšano korištenje površina. Za Energy-Upcycling koristi se otpadna toplina u obliku pare za napajanje zgrade.

ATP je među 25 vodećih arhitektonskih tvrtki  – s integralnim projektiranjem kao temeljnom kompetencijom

Dugogodišnje iskustvo u integralnom projektiranju održivih upravnih zgrada usmjerenih na životni ciklus omogućuje ATP- u projektiranje vrlo fleksibilnih uredskih krajobraza za komunikaciju i suradnju. ATP koristi kreativni potencijal s više od 700 zaposlenih kako bi realizirao projekte izgradnje po mjeri polazeći od temeljnog zahtjeva investitora. Uspjeh je mjerljiv: renomirani britanski časopis BD uvrstio je ATP među 25 najboljih svjetskih arhitektonskih tvrtki.

Kontakt obrazac

Veseli nas Vaš interes za našu tvrtku. Molimo upišite Vaše podatke, kako bi Vas mogli kontaktirati.