Uspješna adaptacija

Sjedište SVS-a među vrhunskim projektima revitalizacije u Beču

Beč, 22. lipnja 2021. – Sveobuhvatna generalna obnova sjedišta SVS-a koju su projektirali ATP Beč i Hinterwirth Architekten nominirana je za nagradu za obnovu grada Beča. Nagrada koja odaje priznanje za izvrsne projekte revitalizacije koji imaju trajni utjecaj na bečki gradski krajolik.

Obnova je postala neophodna jer sjedište SVS-a izgrađeno 1970-ih više nije udovoljavalo zahtjevima modernog savjetovališta i zdravstvenog centra. "Cilj mjera bio je nadograditi radno okruženje za zaposlenike, optimizirati prostor za fleksibilniju upotrebu i poboljšati energetsku učinkovitost", kaže o konceptu voditelj projekta Hannes Achammer. Tijelo zgrade je ostalo gotovo nepromijenjeno tijekom radova na obnovi, dok je unutrašnjost zgrade (gotovo) potpuno sanirana, obnovljena prema najnovijim standardima tehnike.

Redizajn fasade nije samo poboljšao izgled zgrade, već je i značajno pridonio njezinoj energetskoj učinkovitosti: uklonjeni su konzolni stropni dijelovi i zamijenjeni aluminijskim oblogama straga ventiliranim. Toplinska izolacija i trostruko ostakljenje osiguravaju visokokvalitetnu toplinsku zaštitu. Postojeći ravni krovovi zamijenjeni su toplim krovovima sa šljunkom i djelomično ekstenzivnim zelenilom.
Generalnom obnovom stvoreno je moderno i jednoliko sjedište, što se sada odražava i na njegovom vanjskom izgledu. Dok se nova, straga ventilirana metalna fasada nastavlja na tople pastelne tonove okolnih zgrada u Wilhelminovom stilu, prednji bijeli okviri određuju novi "ritam" građevinskog kompleksa SVS-a.

Projekt

Nova aluminijska kompozitna struktura značajno poboljšava energetsku učinkovitost. Foto: ATP/Kuball
Nova aluminijska kompozitna struktura značajno poboljšava energetsku učinkovitost. Foto: ATP/Kuball
Ekspresivno zakrivljeni informativni pult u foajeu. Foto: ATP/Kuball
Ekspresivno zakrivljeni informativni pult u foajeu. Foto: ATP/Kuball
Prozirni stakleni zidovi koji se izmjenjuju s toplim drvenim pločama stvaraju ugodno radno okruženje. Foto: ATP/Kuball
Prozirni stakleni zidovi koji se izmjenjuju s toplim drvenim pločama stvaraju ugodno radno okruženje. Foto: ATP/Kuball
Fasada se konceptualno temelji na srčanom ritmu zdrave osobe.Foto: ATP/Kuball
Fasada se konceptualno temelji na srčanom ritmu zdrave osobe.Foto: ATP/Kuball

Kontakt obrazac

Kontakt obrazac

Veseli nas Vaš interes za našu tvrtku. Molimo upišite Vaše podatke, kako bi Vas mogli kontaktirati.