SILLPARK

Reopening of a downtown shopping center in Innsbruck

Innsbruck, 30th September 2015 – A press conference was held to present the “new SILLPARK”, Innsbruck’s largest downtown shopping center. The architect Robert Kelca, ATP‘s partner in Innsbruck, was joined by representatives of SES, INTERSPAR and SILLPARK to guide representatives of the media through the generously enlarged mall.

“The refurbishment enabled us to successfully create a whole new spatial feeling within the center and to offer future users and operators the highest possible level of comfort,” said Kelca, outlining the integrated design services offered by ATP.

ATP Innsbruck designed both the original Sillpark and its annex in 1990 and 2007 respectively and the latest general refurbishment and facelift was completed in just ten months during which the center was able to continue normal operations. The modernization measures included the remodelling of the mall at ground floor level and a range of functional improvements as well as a complete refurbishment of the building services and security systems. Complex structural engineering measures included the removal of one of the existing triplex groups of lifts and the construction of new escalator accesses which have a very positive effect on customer orientation and customer flow. The new furniture and the special lighting concept from Bartenbach also contribute to the SILLPARK’S new generosity.

Project

From left: Marcus Wild/CEO SES, Robert Kelca/ATP partner in Innsbruck, Linus Hiort/Dressmann – Varner Group, Markus Kaser/CEO Interspar, Helmut Hochfilzer/SILLPARK Center Manager. Photo: ATP
From left: Marcus Wild/CEO SES, Robert Kelca/ATP partner in Innsbruck, Linus Hiort/Dressmann – Varner Group, Markus Kaser/CEO Interspar, Helmut Hochfilzer/SILLPARK Center Manager. Photo: ATP
Robert Kelca, ATP’s partner in Innsbruck, during the media tour through the new SILLPARK. Photo: ATP
Robert Kelca, ATP’s partner in Innsbruck, during the media tour through the new SILLPARK. Photo: ATP
The escalators improve customer orientation and provide access to the new foodcourt. Photo copyright: © c) Innfocus Photography, Jean-Stéphane Mus
The escalators improve customer orientation and provide access to the new foodcourt. Photo copyright: © c) Innfocus Photography, Jean-Stéphane Mus

Contact us

Contact us

We are delighted about your interest! Please give us a little information so that we can get in touch with you.

loading