1st Prize, Educational Center, Holzgau, AT

competition for a school complex

The competition brief from the Municipality of Holzgau (Tyrol) called for the design of a new school complex combining a school, kindergarten, nursery, after-school facilities and gymnasium under one roof.

The concept behind the winning design from sphere by ATP envisages an open largely timber building which slips harmonically into the rural setting. The internal spaces are also make wide use of low-emission larchwood.

A central foyer integrates and serves the entire complex while meaning that every element can also be independently used. The group rooms can be flexibly used and the numerous glazed facades offer the children excellent views of the external spaces.

The flowerbeds, trees and bushes – and landscaped slide - of the adjacent “Alpine Park” offer a range of experiences to children of all ages.

Competition team: Marc Mark, Claudia Gast, Stefan Köll, Martin Zangerl

News

Project

Visualization: sonaar
Dominated by timber and glass: the new childcare and school center in Holzgau "Alpine Park". Visualization: sonaar
Visualization: sonaar
Generous glass façades allow the external space to be experienced from within. Visualization: sonaar

Contact us

Contact us

We are delighted about your interest! Please give us a little information so that we can get in touch with you.

loading