1st Prize Probstei, Zurich, CH

The “Probstei” residential development is located at the interface between Zurich’s Schwamendingen residential district and the open landscape to the north of the Zürichberg.

Three adjacent building elements with slightly differing heights and a total of 53 apartments are set into the slope. The form of the site can be sensed in the composition of the three compact blocks.

The spaces between these blocks have the feel of parkland with communal areas which will be laid out over time by the residents. Two public footpaths slice through the complex. The generous passages through the blocks can be seen as covered play areas.

The two circulation levels are connected by arcades at ground floor level. This guarantees a covered route across the entire complex such as, for example, from the underground parking garage to roof level.

Contact us

Contact us

We are delighted about your interest! Please give us a little information so that we can get in touch with you.

loading