1st Prize, Kleeweidhof, Zurich, CH

The project proposes three building volumes which are arranged along the building lines of the triangular plot. These define a clear urban situation. A total of 64 MINERGIE® standard apartments were created.

The newly created internal courtyard is well protected from traffic noise by the closed block built along Leimbacherstrasse. All spaces requiring calm are arranged on the quiet sides of the building facing away from the traffic. All apartments can be reached via a staircase with a wheelchair lift and can be entered, alternatively, via either the private or the living/dining area. In every apartment, this latter area is an open plan, light-filled space. The balconies which prolong this living space become part of the green space of the courtyard while, by entering the building, they also establish a private zone. 

Contact us

Contact us

We are delighted about your interest! Please give us a little information so that we can get in touch with you.

loading