1st Prize com. WEST, Zurich, CH

The two shorter sides of the rectangular site are formed by Hardturmstrasse and Förrlibuckstrasse. The project fills a gap in an urban structure which is dominated by larger buildings.

The six-story building breaks down into two longitudinal buildings connected by three transverse bridge-like elements. This creates two open courtyards and a continuous two story passage. The pedestrian passage between the longer buildings connects Hardturmstrasse and Förrlibuckstraße via the courtyards.

The external spaces are enhanced by pools of water. The longer axis contains the entrances to the six circulation cores and the publicly-oriented service organizations at ground floor level. The entrance and exit for visitors, deliveries and the underground parking garage are organized along the two longer external façades.

Contact us

Contact us

We are delighted about your interest! Please give us a little information so that we can get in touch with you.

loading